vineri, 27 aprilie 2012

Comunicat campanie "Cea mai distractiva vacanta pentru pici"

Comunicat campanie "Cea mai distractiva vacanta pentru pici" - organizator Editura Rao.


Carti noi din domeniu juridic

Accesand Carti noi din domeniul juridic veti vizualiza o lista cu cartile publicate de Grupul editorial Universul Juridic in acest an (2012).

Cantecul marii - carti noi

Cartea Cantecul marii este scrisa de Oleg Serebrian si este publicata de editura Carttie-Codex 2000. Formatul cartii este 130x195 si contine 392 pagini. Cartea costa 33 Lei.

Un roman viu produs al unui istoric sensibil care abordeaza istoria care lipseste, istoria Europei Centrale, cu frontierele ei ranite, cu Cernautii anilor '40.

DICTIONAR SIMBOLURI LITERARE - carti noi

Cartea DICTIONAR SIMBOLURI LITERARE  este scrisa de Michael Ferber si  publicata de editura Cartier-Codex 2000. Cartea cuprinde 344 pagini are formatul 170x240 si costa 42 Lei.

Dictionarul se bazeaza pe literatura engleza,  articolele lui au o sfera larga de cuprindere incepand de la Biblie si autori antici la sec a-xx-lea, incluzand literaturile americana si engleza.

marți, 24 aprilie 2012

Insemnarile unei pustoaice - volumul 2


Bestseller New York Times. Singurul titlu care a concurat in topuri Jurnalul unui pusti.

Daca-l gasiti, va rog sa mi-l returnati !
OFER RECOMPENSA !
(NU TRAGETI CU OCHIUL !!)
Povestirile unei tipe de gasca nu chiar atat de populare.

Carte noua: Întâlnirea cu visele

Carte noua: Întâlnirea cu visele



In fiecare noapte, visele ne iau si ne duc intr-o fascinanta calatorie interioara. Din pacate, rareori ne intrebam ce-ar putea insemna visele noastre. De fapt, ele ne ajuta sa intuim lucruri relevante despre relatiile personale, sa identificam si sa rezolvam conflicte ascunse. Ele pot fi ca niste semne indicatoare, adeseori aratandu-ti cea mai buna cale de urmat, atunci cand nu stii ce decizie sa iei. Acum, cu ajutorul acestei carti foarte usor de citit, poti sa-ti imbunatatesti capacitatea de reamintire a viselor si poti descoperi ce inseamna pentru tine simbolurile si mesajele din vis. Prevestesc ele viitorul? Daca dorintele si intentiile tale ascunse sunt orientate spre viitor, atunci da. Vei reusi, de asemenea, sa-ti dezvolti intuitia, echilibrul interior si constiinta de sine.

Ruth Berry este psiholoaga cu experienta de multi ani in practica privata. In plus, ea sustine conferinte locale, participa la emisiuni de radio si organizeaza ateliere de discutii.

Cuprinsul cartii:

Prefata
Lucrul cu visele
1. Despre vise
De ce visam?

joi, 19 aprilie 2012

Cărţi noi: Enigma la mansarda

Cărţi noi: Enigma la mansarda
Cine l-a ucis pe bătrânul profesor al cărui cadavru este descoperit într-o mansardă? Tânăra lui soție sau amantul ei? Fiul ilegitim, mama sau vreun amic al acestuia? Din colecția de numismatică a victimei lipsesc câteva monede foarte valoroase. Criminalul sau altcineva a furat și un desen de Ingres, pe care l-a înlocuit o reproducere.

Rodica-Ojog Brașoveanu, romancieră de calibru, știe să creeze piste false. Însă, la sfârșitul poveștii, își răsplătește cititorul cu dezlegarea enigmei.

Cărţi noi: George R.R. Martin si Gardner Dozois - Razboinicii (vol. 1)

Cărţi noi: George R.R. Martin si Gardner Dozois - Razboinicii (vol. 1)
Dragoni, monștri, războaie, planete îndepărtate, dezastre nucleare, arme biologice, creaturi ucigașe, istorii alternative și multe surprize te așteaptă în paginile unei antologii fără egal. Celebrul scriitor George R.R. Martin, autorul mult îndrăgitei serii CANTEC DE GHEAȚĂ ȘI FOC, a ales, împreună cu Gardner Dozois, autoritate de renume în SF, povestiri care să înfierbânte imaginaţia oricărui cititor. Printre autorii selectaţi se numără nume importante ca Naomi Novik, Robin Hobb sau Joe Haldeman.

„Făpturi sângeroase, aventuri miraculoase și mașinării infernale, într-o literatură pentru orice amator de senzaţii tari.“

The Magazine of Fantasy and Science Fiction

„Antologie care te ţine cu sufletul la gură, Războinicii cuprinde povestiri fascinante, din toate genurile și din toate timpurile. Din Roma antică și Cartagina până într-un viitor postapocaliptic, cu tehnologii halucinante, roboţi uriași și creaturi monstruoase, scriitori bine-cunoscuţi te invită în infern. Proza lor creează dependenţă.“

Publishers Weekly

De unde cumpărăm cărți online?

Am întocmit o listă a librăriilor online care vând cărți în limba română (nu e un top e doar o listă):


elefant.ro - stoc mare de cărți, reduceri, ebooks, posibilitatea de a "răsfoi" cărțile

librarie.net -  un site destul de simplu, stoc uriaș, reduceri, anticariat (destul de util dacă căutați o carte veche)

bookcity.ro  - o librărie online nouă, oferă cărți și papetărie, pune la dispoziție un număr de telefon gratuit pentru comenzi (o soluție destul de comodă pentru a face o comandă)

libris.ro - o librărie online care oferă exact ce trebuie, cărțile se găsesc și pe emag.ro/carti

pravaliacucarti.ro - destul de interesant

dol.ro - diverta relansat

librarie.carturesti.ro - carte, ceai, muzică, dichis (sloganul zice tot)

libhumanitas.ro   - oferta destul de restrânsă (pune la dispoziție mai mult cărțile editurii Humanitas) 

Cărți noi: Ierusalim. Biografia unui oraș

Cărți noi:  Ierusalim. Biografia unui oraș
Istoria Ierusalimului este istoria lumii

„Absolut spectaculoasă. O carte minunată." Bill Clinton
„Un portret amplu și uluitor al Ierusalimului. O lectură irezistibilă de la prima la ultima pagină." The Sunday Times
Istoria Ierusalimului, alcătuită de Montefiore, este rodul îmbinării dintre pasiune și erudiţie. O realizare impresionantă." The Independent
„Probabil că există un Ierusalim ceresc; însă cu singuranţă există unul terestru. Meritul cel mai de seamă al acestei cărţi este faptul că reușește să le adune pe amândouă într-o biografie monumentală." The Daily Telegraph

miercuri, 18 aprilie 2012

Urzeala Tronurilor - DANSUL DRAGONILOR

Urzeala Tronurilor - DANSUL DRAGONILOR


"Urzeala tronurilor: romanul care marcheaza fara doar si poate inceputul detronarii lui Tolkien."
Newsweek

"In mod categoric, Cantec de gheata si foc va ajunge cea mai buna saga fantasy scrisa vreodata. Subiectul nu e dificil, dar incercarea de a-l rezuma ar fi realmente nebuneasca: o complexa intriga politica si dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepatruns, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni de mult disparuti."
New York Times Book Review

"George R.R. Martin triumfa pe scena literara, spulberandu-i pe Terry Brooks, Robert Jordan si Terry Goodking cu siguranta degajata a profesionistului. Urzeala tronurilor are o grandioasa forta emotionala si un ritm alert, care au lipsit din genul fantasy, sufocat de pretiozitati literare, umor recursiv si clisee perimate."
New York Daily News

"Martin atinge un varf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative si al scenelor de actiune. Scriitura, imaginatia, impactul emotional si extraordinara constructie a universului sau presupun o noua definire a genului fantasy."
Booklist

Urzeala tronurilor - IURESUL SABIILOR

Urzeala tronurilor - IURESUL SABIILOR

In Iuresul sabiilor unul dintre aspirantii la putere este mort, altul este cazut in dizgratie, in timp ce razboaiele continua sa se dezlantuie cu furie, iar aliantele se fac si se desfac.

Joffrey ocupa Tronul de Fier, stapanitor nelinistit al Celor Sapte Regate, iar dusmanul sau cel mai inversunat, Lordul Stannis, e infrant si dezonorat. Tanarul Robb inca domneste peste Nord din fortareata Riverrun, in timp ce Daenerys, regina exilata si stapana ultimilor trei dragoni, strabate continentul scaldat in sange.

In vreme ce fortele rivale pun la cale confruntarea finala, o armata de creaturi barbare soseste de la capatul lumii civilizate, insotita de oastea mortilor-vii, ale caror starvuri insufletite sunt de nestavilit. Nimeni nu-si va gasi odihna pana cand Cele Sapte Regate nu vor izbucni intr-un iures al sabiilor.

„Intotdeauna astept perfectiunea de la George R.R. Martin, iar el nu ma dezamageste niciodata”. Robert Jordan
„Al treilea volum din saga care a debutat cu Urzeala tronurilor si a continuat in Inclestarea regilor este unul dintre cele mai sclipitoare exemple de fantasy contemporan. Complexitatea personajelor ne condamna sa devoram aceasta imensitate pagina cu pagina, caci Martin, asemenea lui Tolkien sau Jordan, ne obliga sa ne pese de soarta lor.” Publishers Weekly
„Martin implineste din plin promisiunile primelor volume si continua o serie fantasy destinata sa ajunga una dintre cele mai bune din toate timpurile.” The Denver Post

Urzeala Tronurilor - INCLESTAREA REGILOR

Urzeala Tronurilor - INCLESTAREA REGILOR

Inclestarea regilor este cel de-al doilea volum din saga fantasy Cantec de gheata si foc si continuarea volumului Urzeala tronurilor. Aceasta saga este o complexa intriga politica, cu dinastii rivale, iubiri, tradari, sfetnici rauvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepatruns, un gigantic zid de aparare impotriva unor forte nestiute, bastarzi si dragoni disparuti demult.

Timpul si-a iesit din matca. Vara de zece ani, linistita si imbelsugata, isi anunta sfarsitul, iar raceala dura a iernii se apropia ca o bestie infuriata. Cei doi conducatori care asigurasera linistea taramului, Lordul Eddard Stark si Robert Baratheo, au cazut prada intrigilor si tradarii. De la fortareata Dragonstone pana la taramurile amenintatoare din Winterfell, haosul a pus stapanire pe toata suflarea, iar pretendentii la tronul celor Sapte Regate sunt hotarati sa isi impuna vointa prin foc si distrugere.

„Un razboi pentru succesiunea la tron intoarce fratii unii impotriva altora, intr-o lupta armata si politica fara precedent. Sapte familii nobiliare sunt prinse in infruntare, iar viata si avutia lor depind de eternul joc al santajului, al intrigilor si al rapirilor, al magiei. Universul creat de Martin este de o bogatie fara precedent, plin de personaje devorate de setea de putere, impinse dincolo de limitele onoarei si ale tradarii. Continuarea extraordinara a regalului fantasy inceput cu Urzeala tronurilor.” Library Journal

URZEALA TRONURILOR - vol 1

URZEALA TRONURILOR

„Intrigi şi comploturi, tragedii şi tradari, victorii si teroare in vremurile unor prevestiri sumbre. Soarta personajelor principale, a aliatilor şi a dusmanilor lor se afla intr-un echilibru precar, pentru ca fiecare doreste sa castige in jocul cel mai periculos dintre toate: Urzeala tronurilor.“ Library Journal
„Romanul care marcheaza fara doar si poate inceputul detronarii lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“ Newsweek
„Martin atinge un varf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative si al scenelor de actiune. Scriitura, imaginatia, impactul emotional si extraordinara constructie a universului sau presupun o noua definire a genului fantasy.“ Booklist

marți, 17 aprilie 2012

Jocurile foamei - Revolta (vol 3)

Jocurile foamei - Revolta (vol 3)
Ultimul volum din seria Jocurile Foamei
Bestseller internaţional publicat în 32 de ţări


Katniss a supravieţuit calvarului Jubileului Pacificării şi, împreună cu familia ei şi Gale, este la adăpost în Districtul 13. Dar, în haosul final al jocurilor, Peeta a căzut prizonier în mâinile Capitoliului, iar preşedintele Snow îi pregăteşte o soartă aparte. În timp ce focul revoltei mistuie întreg Panemul, Katniss este sortită să devină simbol al revoluţiei. Pe măsură ce evenimentele se desfăşoară cu repeziciune, ea realizează însă că a fost mai degrabă un pion mutat pe tablă decât liderul celor asupriţi. Consecinţele devin de negândit pe măsură ce numărul victimelor creşte, iar Katniss trebuie să găsească o soluţie ce pare din ce în ce mai imposibilă.

„Revolta, încheierea perfectă a seriei extraordinare începute cu Jocurile Foamei şi continuate cu Sfidarea, va avea peste ani acelaşi ecou pe care l-au avut Împăratul muştelor de William Golding şi Apocalipsa lui Stephen King.”
School Library Journal

 „Aşteptată cu frenezie, încheierea seriei Jocurile Foamei nu dezamăgeşte nicio clipă. Dimpotrivă, le oferă cititorilor şi mai mult decât ar fi putut spera: acţiune, iubire şi suferinţă la cote de neegalat.”
Booklist

„Suzanne Collins, alături de J.K. Rowling şi Stephenie Meyer, este una dintre autoarele ale căror cărţi pentru tineri sunt devorate în primul rând de adulţi.”
Bloomberg

Jocurile foamei - Sfidarea (vol 2)

Jocurile foamei - Sfidarea (vol 2)

Sfidarea este al doilea volum din seria Jocurile Foamei. Suzanne Collins continua intr-o maniera magistrala povestea Districtului 12.

Katniss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace. Dar, in timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriul Tur al Invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar in ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt in continuare indragostiti nebuneste, consecintele ar putea fi dezastruoase…

"In sfarsit am citit cartea pe care o asteptam cu sufletul la gura: Sfidarea de Suzanne Collins, al doilea volum al fenomenalei serii Jocurile Foamei! Nu doar mi-a implinit asteptarile, si asa foarte mari, dar le-a depasit cu mult! O lectura la fel de pasionanta, chiar mai pasionanta, pentru ca acum esti deja foarte atasat de personajele alaturi de care ai suferit. Iar intriga este incredibila. Nu veti avea somn odata ce ati deschis cartea. Sfatul meu este sa o incepeti dimineata si sa anulati orice program ati avea in acea zi!" Stephenie Meyer

"Proza cristalina a lui Suzanne Collins are un ritm perfect si construieste o lume fascinanta. Si mai fascinant este ca dincolo de a fi thriller SF plin de aventura, seria straluceste prin abordarea temelor moralitatii, supunerii, salvarii, iubirii si, mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o asteptau, cartea este extraordinara. Cei care nu isi poti stapani curiozitatea pana la urmatorul volum, trebuie sa se pregateasca pentru o adevarata tortura." - Booklist

Jocurile Foamei - vol 1

Jocurile Foamei  - vol 1

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?

Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si... viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

„Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! [...] O lectura inrobitoare.” Stephen King

Cele mai citite: